HTML

fórumszínház

Na nem ám ahhoz ajánló, hogy mit nézzél meg, hanem hogy miben vegyél részt! Ajánlunk neked egy olyan színházi programot, amelyben nemcsak nézőként, hanem aktív résztvevőként is bevonhatod magad, persze ehhez te is kellesz. A dolog lényege, hogy egy tanulási folyamat részeként azért játszunk, hogy megszólítsuk a társadalmat, magunkat és olyan stratégiákat próbáljunk ki, melyek társadalmi változásokat hozhatnak létre a közösség javára, aktív szerepvállalásra sarkallnak, még a személyiségedet is fejleszthetik. A nézők a színházi előadás passzív befogadása helyett váljanak a drámai cselekményt aktívan befolyásoló, megváltoztató úgynevezett játszó-nézőkké, vagyis a közönség cselekvő résztvevője legyen a színházi eseménynek....

Friss topikok

Fórum Színház fesztivál Ausztriában - (Október 22 - November 1)

2009.09.12. 13:37 marcagi ferike

 Érdesem elnézni, mi biztos megyünk. Egy héten keresztül a világ minden tájáról érkeznek csoportok. A fesztivál már hagyomány, ezelőtt 1994,1999, 2001, 2004-ben is Bécsben került megrendezésre. A kérdés még mindig a régi: Hogyan tudnak az elnyomottak színháza gyakorlói világméretű problémékra és kérdésekre reagálni és ezek a kérdések, konfliktusok hogyan jelennek meg helyi és globális szinten?

A fesztiválon 4 kiemelt témát járnak körbe a résztvevők:

- Szakadék zárása: A szegények és gazdagok közötti növekvő szakadék kontextusai nemzeti és világszinten, mely a gazdasági, szociális és kulturális forrásokhoz való nem egyenlő hozzáférés megnyilvánulása. 

-Nők hatalma: A nők világszinten elnyomó, patriarchális struktúrák és viszonyok között élnek, amik diszkriminációval és az erőszakkal párosulnak.  Az ötlet, miszerint  a nőket hatalommal és kreativitással kellene támogatni, úgyszintén helyet kap a fesztiválon.

-Részvétel és emberi jogok: Az elnyomottak színháza, mint nemzetközi mozgalom a civil társadalomban, művészi munkák emberi jogi kezdeményezésekkel ötvözve.

-Megelőzés és az egészség hirdetése:Fórum Színház, mint részvételi és kreatív eszköz a droghasználat és az erőszak megelőzésére.

Gyertek! Részletek: http://www.worldforumtheatrefestival.org/

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://forumszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr411377059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása